Friday, May 8, 2009

LOJALNE MOLITVE

Život je fefeferon

V Dakli so bile lakalne molitve. Kar pride od lakaj. Za razliko od lokalnih molitev, kar pride od lokanja. Zakaj? Kaj zakaj? Internet je bilo treba odklopiti, da ne bi kaki šnjofaški sovražniki boga, kralja in domovine, manipulirali cakum pakum zadev. Tako da smo bili odrezani od jaka-muda-sveta. Itak je bilo že vse dogovorjeno. Zmagal je Žumani. Tip, ki ima največ keša. Pa tudi sicer se primerno obnaša. Dobro, zdaj sem uničil ves suspenz. Ampak imam dober razlog: namreč odavde nisam ja in ne od včeraj. Imperativ je orenk protest. Zmago bi si definitivno zaslužil tale velecenjeni gospod:

Poglejte ta angažiran, zagret in pošten pogled, te zveste oke, te negovane brčice, na katere se ne lepi nobena pašta fižol in tega orla poglejte, ki mu krotko sedi na desni rami. Ne pa kurac palac od Žumanija. Sramota. Te molitve bi se komot imenovale tudi alkalne, ker so res pustile milni pookus v parodontotično zdemoliranih ustih. Celo mesto je bilo zasuto z molitveno propagando, kot v Ameriki. Tukaj vam nudim samo en mikro izbor molilnih lističev. En mikrič prav res, ker palitičnih srank je mnogo več, kajti nezakonito anektirana saharska provinca kraljevine maroković je izjemno demokritična dežela, skoraj kot Amerika in še bolj kot $lovenija.

Skratka, meni je zelo pri srcu sranka prečrtane tehtnice, pa prečrtane defektne kitajske leščerbe. V principu nimam takisto nič proti sranki prečrtanega dvojnega traktorja (Žumanijeva sranka, za tiste malo bolj počasne pameti), a nikako da zaboravim sranko dvojnega prečrtanega polmeseca. Všeč mi je tudi sranka Avtentičnosti in modernizma. Zaradi imena. Za sranko nekakšnega jabolčnega dreveščka (Vrtnar, a so to ti cigančki, pardon carjeviči?) pa moram priznati, da ne štekam ravno baš. Morda je to sranka intelekitualcev? Skratka, pred lakalnimi molitvami sem jo podurhal iz Dakle v divjino, kjer ni bilo nobenih molitev, pa tudi interneta ne... Medtem, ko sem tulil z volkovi, sem se malo igral z Irfanom, pa je ven prišlo tole:

 

Rojen umetnik, ni kaj. Tale Irfan.

13 junija, dan po molitvah, sem se vrnil v Daklo. Internet je bil točno tam, kjer sem ga pustil. A na njemu naš Tite. Naš Tite je bil najboljši možen sistem ever, nema dvojbe. Ne pa ta avtohtoni vsemirni dokapitalizem.

Tite je v nebesih, obdan z 20.000 devicami, ki mu prebirajo Leva Tolstoja in Pavleta Zidarja. Ne, on si žvižga Non, rien de rien, j'ne regrette rien. Jaz pa surlo vlečem in čisto brez veze safer furam. Eni pač znajo. Eni smo pa v Dakli. Namesto da bi s Fleš Goranom v hostlu Culica v Lajbah rajonu kitajski surogat italijanske kave pili. Ali pa enostavno rekli: čežnja je puhlo čistvo, ki je za v smeti in se bodro nasmehnili rujni zori svetle prihodnosti. Tako kot to počne globalni proletariat v mestecu Palos de la Frontera, nedaleč od mesteca Sanlucar de Barrameda, od koder je pred mnogimi leti izplul caballero Fernando Magellan, prodana dušica, ki je iz karierističnih vzgibov zatrejdala portugalsko državljanstvo za špansko in kot prva človeka obplula svet (dobro, ajde, na pol poti, na Filipinih, je izdihnila, ampak That's the spirit je nadaljevala), da je potem vladika Karlo 5., lahko vzhičeno dahnil Primus circumdedisti me in začel vse to globalno sranje...

Joj, malo sem se zaklepetal. Kaj čmo, še specialni dodatek, nabožna podobica za kabaliste in čao Perro.


SKOPUŠNIKOV ŠTUNF

Zlom in madež

No, danes je na sporedu zgolj njun bližnji sorodnik sadež: Mister ¡Yo Mango!

Poprdevam po ulicah kraja, v katerem so ¡Yo Mangi! sicer prejkone tujci, a so to vendarle manj, kot recimo pri nas v kakem Super- ali Maksimarketu. Pa tudi cena je nižja (trenutno 1.8 jevrčka/kg). Če pa hoče kdo pravo kvaliteto in res ljudomilo ceno, se mora pomujati do Malija, še raje do Burkine Faso ali prodreti vsaj na jug Mavretanije, do reke Senegal. Dobro, naročim si torej enega 300 gramca, za več ni keša in brž domov na konzumacijo. In tam, v intimi prpetuum immobile doma, ki sem ga – upam, da bo postalo razvidno, zadnje dni nekoliko redizajniral in bajdevej v fotošopu povečal, se spomnim na Bonruta, ki me je bil takrat davno, ko je še dičil lice mamke Zemlje, opremil s pravim killer-instinktom za spopad s takole džungelsko mrcino:

Sadež ekvatorialno prerežemo, da dobimo dve polobli – razviti Jug in zaostali Sever. Nato severni polobli (če smo tip karakterja, ki prakticira »s slabšega na bolje«, sicer pa obratno) z natančnimi rezi vcepimo poldnevnike in povratnike (merkatorjeva projekcija).

Izdelek potem z odločnim gibom obrnemo naokrog kot skoporitnikov štunf ali pa prazno denarnico.

(Tu se nazorno vidi, da je pripovednik starejši državljan, iz vrst t.im. »Nemočnih« ha! – načeloma naj namreč ne bi prihajalo do raztrganin in podobnih indicov brutalnosti.) Približamo ustno odprtino, pesnik Byron bi rekel oralno luknjo, tačas ko nam žleze slinavke delajo s polno paro in si umišljajoč, da gre denimo za sadež kake prelestne in nezahtevne Burkinke, apliciramo organ na čudo narave in tehnike. Nekaj prekratkih hipov se umaknemo v duhovito kontemplacijo stvarstva v religioznem kotičku in potem bumf nazaj v kruto resničnost, še en popadek, uliz, sljurpek in mljasčić. Do daske, do konca.

Na mestu stoj! Ali smo priče zverinskega zločina? Je še en Čuri Muri v Afriki pustil svojo nagnusno sled? Priklopil was here too? Nedvomno. Prvič, sadež je bil že pred zločinom gol. Po klasifikaciji inštitutov Le Coco Fruitwear in Fruit of the Doom gre torej za pornografijo z izrazitimi elementi pedofilije, saj je bil sadež vsled velike razdalje od končnega »odjemalca« utrgan že v preadolescentni fazi. Drugič, zlikovčeva štempiljka nazorno priča o tem, da gre za premeditirano storitev, za t.im. meditacijski zločin, ki zasluži najhujšo kazen: permanentni izgon iz podalpskega raja v kombinaciji z bančno upepelitvijo. Tretjič, bizarna deviatnost mobilne stanovanjske enote, v kateri se je zločin zgodil, je sama po sebi dokaz.

Luster iz prejšnjega tisočletja, a še vedno originalno zapakiran. Da se zabrišejo prstni odtisi? In tista nitka desno spodaj, da to ni nepovoščena zobna nitka znamke Oral? Morda Anal? Ha!

Mobilna stanovanjska enota je evidentno postala zbirališče svakojakih kujonov z izjemno deviantnimi nagnjenji. Bi vi take osebke spustili na podelitev Oskarjev, Viktorjev ali denimo Ottojev? Ha! Bi jih povabili na Bavčarjev čaj in spekulaas piškotke k mačehi? Bi šli z njimi na pir na Metelkovo? Ha!


PS (o podlagi, na kateri je bil naš ¡Yo Mango! ritualno zaklan)

Gre za izredno priročno bukovno desko, ki sem jo s kreditom Nove Ljubljanske Manke kupil davnega leta 1986 na ljubljanski tržnici, poleg kipa od zavisti zelenega Marsovca z domoljubno parolo: Ne sina, ne hčere, po meni ne bo, dovolj je spomina, me pesmi pojo. Deska je še dandanes, stoletje, tisočletje in spremembo sistema kasneje, topfit in vsestransko uporabna.

Ure, ure, ure, Mi2 sma Rajbnčanje... pojeta Zlom in Madež. Priklopi se Magnifico: Kdo je čefur? Kdo je čefur!, nakar jih v falsetu prekine hruškasti Martin Sheen Čefurji Raus!, tačas ko bižuter Vale Novac po kapljicah prodaja Zlati dež, hermetično zaprt v fiolah iz Žwarofski kristala. Hlačke Petre Jagger in Tine Vreščaj so mokre, ampak ultralahki surogat vate kot always vpije vse. Mesto je mirno. Kake hujše jeze ni čutiti. Čemu le?

V bivši tovarni TAM, so pri izdelavi zračnih in tekočinskih krogotokov istoimenski vozil uporabljali produkt "hermetik". Za nadboljšo tesnitev. Če vam je to preveč hermetično, se lahko komot pritožite. Linija bo ziher zasedena.

Pusa.

HOTEL MIRU

Hotel de la Paix je eno večjih, če ne kar največje poslopje v Agadezu. Niti ne tako dolgo nazaj je bil sezidan rekordno hitro in v moderni t...